Kulturális intézmények vezetőinek képzéseA képzés célja, hogy  biztosítsa a 39/2020. (X. 30.) EMMI rendelet 4. § (1) bekezdésének, valamint  a 475/2020. (X. 30.) Korm. rendelet 13. § (1) bekezdésének történő megfelelést a közművelődési intézmények vezetői számára, illetve hozzájáruljon a sikeres munkavégzéshez és a szakmai karriercélok eléréséhez.
A képzés helyszíne: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Bikás park, Etele út 55./A.).
Tervezett kezdés: 2023. április 13. ♦ csütörtök  Előregisztráció».

Időpont: csütörtök 9.00–17.00 óráig. 

Kulturális intézmények vezetőinek képzése

 

 Fő témakörök:

 • Vezetői kompetenciák és készségek fejlesztése
 • Államigazgatási, jogi és szervezeti ismeretek
 • A minőségirányítás alkalmazása a vezetésben
 • Együttműködési lehetőségek és jogi kötelezettségek
 • Gazdálkodási és pénzügyi ismeretek

Tematika » (pdf)

 A részvétel feltételei:

 • felsőfokú iskolai végzettség
 • két év szakmai gyakorlat

KAB akkreditációs szám: 49270-1/2018/KOZMUVFO

A képzés sikeres elvégzését követően a résztvevők tanúsítványt kapnak.

Előregisztráció a 2023. évi április 13-ai  képzésre »

Figyelem! A jelentkezés egyben kötelezettségvállalás a részvételi díj megfizetésére. A jelentkező a képzésen való részvételét a kezdési időpont előtt legkésőbb 10 nappal mondhatja le, fizetési kötelezettség nélkül!
Amennyiben a képzés a Budapesti Művelődési Központ által kerül lemondásra (pl.: a jelentkezők száma nem érte el a minimális létszámot), a befizetett képzési díjat 100%-ban visszafizetjük Önnek!

 

kult vezetokepzes online reg

 

 

A képzés indulásakor oktatásszervezőnk felveszi Önnel a kapcsolatot és további tájékoztatást nyújt a képzéssel kapcsolatban.

További információ kérhető:  Pongrácz Éva,

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon:  +3613712787

 A képzés helyszíne: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI., Bikás park, Etele út 55./A.).

 • 39/2020. (X. 30.) EMMI rendelet  a kulturális intézményben foglalkoztatottak munkaköreiről és foglalkoztatási követelményeiről, az intézményvezetői pályázat lefolytatásának rendjéről, valamint egyes kulturális tárgyú rendeletek módosításáról
  2. Az intézményvezető munkaköre betöltésének feltételei és a munkakör betöltésére irányuló pályázati eljárás rendje
  4. § (1) Az állami vagy önkormányzati fenntartású kulturális intézményben a vezető állású munkavállaló esetében a munkakör betöltésének feltétele államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó, legalább 120 órás képzés (a továbbiakban: képzés) igazolt elvégzése. Ennek hiányában a vezető állású munkavállalói munkakör betöltését követő két éven belül köteles a képzést elvégezni, és az azt igazoló okiratot be kell mutatni a munkáltatói jogkör gyakorlójának. Aki a képzést határidőben nem végzi el, és a képzés elvégzését igazoló okiratot nem mutatja be, a munkakörben nem foglalkoztatható tovább.
 • a 475/2020. (X. 30.) Korm. rendelet
  4. A vezetői megbízással kapcsolatos szabályok [A Kjt. 23. § (2) bekezdéséhez]
  13. § (1) A kulturális tevékenység biztosításáért felelős magasabb vezetőnek a megbízását követő két éven belül államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó, legalább 120 órás akkreditált képzést kell elvégeznie, és az azt igazoló okiratot be kell mutatnia a munkáltatónak. Igazolás hiányában a magasabb vezetői megbízást vissza kell vonni.

A változtatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A Szervező a Kulturális intézmények vezetőinek képzése akkreditált képzés (továbbiakban akkreditált KÉPZÉS) előregisztrációja során birtokába kerülő személyes adatokat kizárólag az akkreditált képzés keretein belül, és a vele összefüggő kommunikáció céljából kezeli 1 évig, vagy az erre vonatkozó hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig.

A személyes adatok fenti felhasználásához az előregisztráció beküldésével a résztvevők automatikusan hozzájárulnak.

Az akkreditált képzésen történő részvétellel összefüggő vitákkal kapcsolatosan a Szervező mindennemű felelősséget elhárít, így többek között az előregisztráció során megadott adatok hiányosságáért/hibájáért (pl. névelírás, e-mail cím elírás stb.) a Szervező semmilyen felelősséget nem vállal.

Kérjük, olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat: http://bmknet.hu/bmknet-adatvedelem

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Bikás park, Etele út 55/a.
GPS koordináták: N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjárat alacsonypadlós, az 1-es villamos alacsonypadlós (CAF) változatát a menetrendekben aláhúzással jelölik.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760