Felnőttképzés a BMK-banSzakmai képzéseinket akkreditáltatjuk a kulturális szakemberek szervezett képzési rendszerében. 2013. január 22-én intézményünk az országban elsőként vehette át a szakmai munkáért kapható legmagasabb elismerést, a Közművelődési Minőség Díjat. Ezzel a BMK felnőttképzési tevékenységét is elismerték. A „Minősített Közművelődési Intézmény Cím” és a „Közművelődési Minőség Díj” azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A Díjat évente egy intézmény kaphatja meg. 2011-ben Minősített Közművelődési Intézmény Címet kaptunk.

2008-ban megszereztük, majd 2012-ben megújítottuk intézményi akkreditációnkat, mely által az addigi képzési rendszerünket hivatalosan is minőségi garanciával láttuk el. A "2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről" változásainak életbe lépésével megszűnt az intézményakkreditáció. Intézményünket ez a változás 2014. szeptember 1-jétől érintette. A képzéseink indításakor továbbra is alkalmazzuk a korábban bevált, szabályozott folyamatainkat. 

2002. májusában – az akkori felnőttképzési törvény előírásai szerint – elsők között vetettük nyilvántartásba intézményünket.

A Budapesti Művelődési Központ 1979-es megalakulása óta foglalkozik a felnőttek formális és nemformális képzésével. Folyamatosan indítjuk lakossági és szakmai képzéseinket, nyelvi klubfoglalkozásokat, valamint ismeretterjesztő előadásokat tartunk.

 

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760